2013. november 25., hétfő

SAL - Couleur d'Etoile - évszakok - Au fil de'Hiver

 SAL - most már a facebookon is! Xszemes SAL - Couleur de'Etoile

A téli képpel kezdtem, nagyon jó hímezni, a fehéret is szeretem, de a piros - zöld színektől kelt életre.Még egy apróság, a koszorúval kicsit megszenvedtem, nézzétek meg a mintaívet, egy kicsit "hibás", nincs a négyzet közepén, ráadásul a bogyók is kilógnak a koszorúból. Eltartott egy darabig mire magamnak kisilabizáltam, hogyan is legyen. Na miután elkészültem jutott eszembe, hogy megnézzem az eredeti hímzésről a képet. Bármilyen homályos is, úgy tűnik, hogy megegyezik a mintaívvel, ott is szabálytalan a koszorú, és ott sem a négyzet közepén van. Puff neki, nem vagyok rendmániás, de szeretem a szimmetriát, nekem "kijavítva" - így jobban tetszik. Ja az egy szem fagyöngy is lehetett volna kicsit lejjebb, de most már így marad. :)  (.. vagy mégsem.)

Sok webáruházat néztem át, és nem találtam árban, színben, sűrűségben nekem tetsző megoldást. Tudom, hogy eredetileg gránit szürke az anyag, de a tavaszi, nyári minta miatt, sőt talán még az őszi miatt is, én inkább egy melegebb tónusban gondolkodtam. Barna anyagot kerestem, amin jól mutat a fehér, legyen hímzővászon, nem túl nagy szálsűrűséggel. (Sajnos egyre rosszabb a szemem, mindent nagyítóval látok jól, még ezt a 25-ös vásznat is, főleg este lámpafénynél). Szóval, egy hetes meddő anyag keresgélés után kezembe vettem a sorsom, és saját megoldást kerestem, íme az eredmény.
Saját festésű DMC 25 -ős pamut hímzővászonra kezdtem el a munkát. A múlt hétvégén festettem az anyagot a drogériában kapható Columbo - drapp (190 Ft / db) festékkel. Két csomagot beletettem rozsdamentes 6 literes fazékba kb 3 - 3, 5 liter vízbe, egy nagy marék sóval , és utána a forró vízbe bele az anyagot. Kb 70*70 . A használati utasítás szerint 1 óráig kellett volna főzni, sűrű kevergetés közben, majd hagyni a levében kihűlni. Én csak fék óráig főztem, nem is bugyogott különösebben. Aztán láttam, hogy nagyon szépen fogja egyre sötétebb lett, úgy döntöttem elég így, és kivettem. Muszáj közben az anyagot mozgatni keverni, hogy lehetőleg egyenletes legyen, persze, ha valaki direkt márványosat akar, akkor más. Meglepődtem, hogy mennyire tisztán ment a dolog, nem lett utána nagy maszat a festéktől. Miután kivettem az anyagot az öblítésnél nagyon jóindulatúan viselkedett, nem eresztette a levét, nem kellett sokáig öblögetni, és a mosdókagyló sem lett tőle csupa festék.Szóval nem bántam meg, hiába próbálkoztam eddig teával, kávéval, nekem sosem lett elég sötét az anyag, nem fogta meg eléggé.

Nincsenek megjegyzések: